手機雖然可以換 Wallpaper,但依家唔流行換 Wallpaper,也都唔流行換鈴聲,所以想搵張好嘅 Wallpaper 真係難上加難。

今次同大家介紹嘅呢個網站叫:https://alvarcarto.com/phone-background/。佢本身係一個賣地圖印刷品嘅網站,但佢也都有一個免費嘅功能係做手機 Wallpaper。

進入網站後,係左上角嘅 Search Bar 輸入國家或地區,然後係下面嘅 Resolution 選擇手機型號或屏幕比例,然後在右邊嘅效果圖直接線縮放選擇,最後按「Generate」便可以得到自己選擇嘅城市 Wallpaper。想搵張靚靚手機 Wallpaper 的話,不妨一試。石先生簡單弄了兩張予大家選擇。




【此文章刊載於石先生部落;標題:【免費 】自製一張手機 Wallpaper – Alvar Carto ;本篇文章為贊助內容;強制廣告:HisTrend.HK 給你不一樣的科技產品】