『中國建設銀行 X 香港航空』信用卡,有一個入貴賓室的小伏


香港航空聯合中國建設銀行早輪一齊左張 MasterCard,聯名當然有聯名嘅優勢,而呢個也都係佢最吸引人申請之處,就係擁有呢張卡嘅卡主,一年有五次進入香港航空貴賓室嘅權利,而且呢個權利不限卡主本人,仲可以分享俾其他人用。

例如你想帶埋阿爸阿媽入去一樣得,次數照計,而唔需要好似其他卡咁預先申請附屬卡等等。

如果你入第六次,超過限額嘅話就會收你 $260,而呢個金額也係你每次入去前嘅預付押金。


好啦!咁呢張卡嘅小伏係邊呢~

話說呢張卡同香港航空貴賓室簽約時,進入貴賓室嘅時間至每晚 12 點,但香港航空貴賓室本身就收凌晨 1 點,即係你如果搭香港航空嘅凌晨機又想入嘅話,入左去就會俾人好似灰姑娘咁請番出來。

石先生今日搭香港航空凌晨一點機去大阪,而用左呢張卡後就剛好係 12 點俾貴賓室職員請番出來,真係 12 點鐘人釘人咁幫你計時,哈哈~


如果你唔會搭香港航空嘅凌晨機咁就無問題,但如果搭就留意下啦!唔知負責簽約嘅朋友留意到後會否改番個時間佢呢~






【此文章刊載於石先生部落;標題:『中國建設銀行 X 香港航空』信用卡,有一個入貴賓室的小伏;本篇文章為贊助內容;強制廣告:HisTrend.HK 給你不一樣的科技產品】