Magic-Pro 3TQC 動手玩 – 旅行用它就省很多插頭了


上次同大家介紹過 Magic-Pro Q5PD,講佢支援 PD 快充可以夾到 MacBook Pro 方便係辦公室用,唔駛帶 Apple 個舊大充電器,夠哂方便!

既然辦公室使用方便,咁到底去旅行嘅時候又有無方法呢?有,因為 Magic-Pro 同時有一款都係支援 PD 快充,可以夾埋 MacBook Pro 一齊用嘅 3TQC。

呢款 3TQC 用法同 Q5PD 一樣,一個 PD2.0  USB-C 插頭可以幫 Macbook Pro 充電,即係話去旅行嘅時候只要帶住佢就可以幫 Macbook Pro 充電,唔駛拿 Apple 愈出愈大舊嘅充電器,而且充電器嘅下面也都有兩個傳統嘅 USB 充電器,幫手機或者相機充電也都無問題。


Magic-Pro-3TQC_07 3TQC 仲有另一款叫 3TQ,個款唔支援 PD,支援 Qualcomm 3.0

Magic-Pro-3TQC_06

3TQC 有齊全套插頭,英國、澳洲、日本、台灣、美國等等都無問題。

Magic-Pro-3TQC_05

今次石先生去澳洲也都用左呢個 3TQC,換左澳洲插頭後,因為體積夠細,所以平時帶住佢都得,好似今次搭國泰 Delay 咁,係澳洲機場就可以即刻用佢幫 MacBook Pro 充電,一邊等一邊睇劇。


如果你都有 MacBook Pro,你就要即刻買番個來用啦!因為去旅行拿電腦嘅話,呢舊野好好用!

Magic-Pro-3TQC_04

Magic-Pro-3TQC_03






【此文章刊載於石先生部落;標題:Magic-Pro 3TQC 動手玩 – 旅行用它就省很多插頭了;本篇文章為贊助內容;強制廣告:HisTrend.HK 給你不一樣的科技產品】