PayMe 增值轉帳規定,認證後每月 HK$10,000,每年 HK$100,000


鐘意用 PayMe 嘅朋友,好多都係為左將信用卡過數入 PayMe,然後再轉番落銀行戶口入面當錢用。從財務嘅角度講,即係每人每月可以借短錢,上限 HK$10,000。

如果你用嘅信用卡仲有得儲 Cash Dollar 之類嘅話,仲可以儲積分,所以都算唔錯。不過咁,唔係間間銀行嘅信用卡都可以咁做,有啲銀行已經唔將信用卡增值入 PayMe 當「消費」,係計唔到積分等等。至於咩銀行點做就要慢慢查了。

簡單來講,每個 PayMe Account  經認證後各種轉帳都係有每月 HK$10,000,每年 HK$100,000 嘅限制。以一年 12 個月來計,如果你個個月都過 HK$100,00,咁你去到 11、12 月就用唔到 PayMe 嫁啦。


PayMe 轉錢入匯豐、恒生系戶口可以做到「即時」,但如果轉去其他銀行就大概要 2-3 日。至於過數方面嘅最低要求,望下呢個表就明啦!

最低增值金額:$10
最低P2P轉賬金額:$0.01
最低轉賬至銀行金額:$10
P2P收款不設上限






【此文章刊載於石先生部落;標題:PayMe 增值轉帳規定,認證後每月 HK$10,000,每年 HK$100,000;本篇文章為贊助內容;強制廣告:HisTrend.HK 給你不一樣的科技產品】