Magic-Pro ProMini Q5 – 就是快與方便這麼簡單


edf

科技發展至此,幾乎每樣產品都要用到 USB 充電,公司枱頭有兩部電話、一隻 Wi-Fi 蛋,再加藍牙耳機,未計 Notebook 要充電嘅已經有四件野,如果計埋 Notebook 直頭爆哂煲。

ProMini Q5 呢隻野好簡單,一隻支援 QC3.0 快速充電嘅充電器,最左邊嘅 USB 位有 5-20V 3.5A,其餘四個頭都支援 QC3.0。唔明?唔緊要,簡單來講最左邊個個用來為 Notebook 充電,而右邊個四個就係幫手機、平板快速充電用。

edf

講咁多規格其實都無用,明嘅明,唔明嘅都係唔明,而石先生其實都無咁在意速度,反而在意佢個設計多啲。對於枱頭 N 咁多樣野放嘅石先生來講,今次呢隻 Q5 嘅設計真係啱哂公司枱頭。


Q5 放係枱頭嘅整體面積唔算大,連埋隻牛成舊野扁平放係枱面,唔會太高,也唔算超大,而且札實。即使張枱後面無野頂住,都唔會輕易俾個英式插頭扯走左。好似石先生自己咁插左幾條 USB 線係到用都無咩問題,插哂線後 Q5 仲可以繼續放野上去,唔阻掟真係佢最大優點。

當然,今次 Q5 本身最大嘅賣點係佢最左邊個頭可以幫 Notebook 充電,特別係支援埋 Microsoft Surface,真係一大優勢,連枱頭部 Notebook 都搞掂埋,唔需要操心另外搭多個充電器,方便快捷。

不過咁,Q5 都有弱點嘅,就係佢支援 Macbook,所以 Office 其他同事對佢無好感,哈哈!


cof

cof

[accept_stripe_payment name="點擊打賞「石先生部落」伺服器" price="100" url="http://example.com/downloads/my-script.zip" button_text="點擊打賞「石先生部落」伺服器"]
EVERSWEET 智能寵物飲水機 - 活水更健康
https://anlander.com/





【此文章刊載於石先生部落;標題:Magic-Pro ProMini Q5 – 就是快與方便這麼簡單;本篇文章為贊助內容;強制廣告:HisTrend.HK 給你不一樣的科技產品】