【石.化.遊】 你今日出左 Pokemon 未呀?


「呢輪點呀!有無玩 Pokemon 先!」

「有呀!呢輪好忙,成日要補給,捉到唔夠波捉,無波真係好痛苦。」

「哈哈!我屋企樓下剛好有個補給站,晚晚返去補給。」


「咁正~ 我得公司樓下個公園先有,食 Lunch 或者放工先同啲同事落去補給同捉炸。」

「咁咪幾好,齊齊捉有啲話題,好過食煙吹水啦」

「咁又係,我地公司有批人都一齊玩,呢幾晚放工都係齊齊過維園捉番個幾鐘之後去食飯,老細索性叫個隊人負責個 Project,貪佢地成日見,捉怪都會傾下公司野喎。」


「咁你老細醒啦!阿邊個個腦細就傻啦!出通告話邊個係辦公室玩 Pokemon Go 就 Warning Letter,但至弊佢公司就係被三個 Poke Stop 圍住,狂彈野出來,搞到個個想玩又敢怒不敢言,成日煲煙去廁所偷偷捉。上次去搵佢,公司居水馬龍,個個走黎走去,仲忙過有野做咁。」

「咁搞笑!佢腦細係茶水間楝番個牌寫明 Pokemon 補給站咪仲好,無人敢捉足成日,依家弄巧反拙。」






【此文章刊載於石先生部落;標題:【石.化.遊】 你今日出左 Pokemon 未呀?;本篇文章為贊助內容;強制廣告:HisTrend.HK 給你不一樣的科技產品】