科技網絡 社交網絡 6.12 呢個星期,可以 PAUSE Ads.

6.12 呢個星期,可以 PAUSE Ads.

-

6.12 今個星期,無論你企嘅位置係邊,都有一樣一定要做嘅野,就係 PUASE 你正在進行嘅大部份 Digital Marketing Ads。

呢個時候,除非你個 Ads 係直接銷售類,Audience 睇完即時作出反應,直接結單個種。否則呢個時候打廣告同扔錢落海無分別,特別係一眾 Facebook Ads。


Facebook Audience 嘅注意力依家被大議題搶佔,腦海中必然少左啲空間接收你嘅消息,Click Rate 下跌連帶 Conversion Rate 都下跌,留番啲 Budget 過一陣先再推仲好。



此文章刊載於石先生部落 ;本篇文章包含贊助內容,當您單擊產品鏈接時,我可能會獲得奬勵。

本網站文章部份內容由不同公司贊助提供,全部內容均屬個人意見及感受,並不代表任何公司之言論及立場。如需協助或希望獲得更多有關產品資訊, 請直接聯絡該品牌查詢或∕和尋求相關專業意見。如從而引起任何損失或法律糾紛,本人概不負責。