信用卡 / Mobile Payment American Express 信用卡 Plaza Premium Lounge 英國倫敦 Heathrow Terminal 5 體驗,短途先休息

Plaza Premium Lounge 英國倫敦 Heathrow Terminal 5 體驗,短途先休息

-

AE 鋼卡嘅其中一個好處係世界各地都有 Lounge 可以入,成堆 Priority Pass 嘅 Lounge 可以入,等你可以舒舒服服等上機。不過今次用鋼卡入嘅 Lounge 唔係 Priority Pass 那個,是香港也有的 Plaza Premium Lounge.

Heathrow Airport 去 Dusseldorf 嘅機程唔算耐,但搭車去機場及 Heathrow 過關時間真係好難就,為左穩陣起見都早左到,而係 Terminal 5 搭 BA 嘅短途機感覺上好似搭火車,要睇告示板先知實際係咩 Gate,與香港 Check-In 時便知道最終閘口大大不同。


拿住 AE 鋼卡係 T5 有 2 個 Lounge 可以選擇,一係憑 Priority Pass 入的 Aspire (近Gate18),另一個就係憑 AE 鋼卡入嘅 Plaza Premium Lounge (近 Gate 8)。


石先生過關後的位置比較近 Gate 8 的 Plaza Premium Lounge,所以也沒多想的跟著指示往後走前往 Lounge 等候。Plaza Premium Lounge Heathrow T5 當然無魚蛋河,但一樣有熱食,有飯,有意大利粉,有西湯,有酒,有茶,有汽水

Plaza Premium Lounge Heathrow Terminal 5 人潮雖然不如香港般多,但也不算少,走進去的時候已經能感受到大半已滿的人潮,雖不是沒位置,但要輕鬆隨心的找個沒人空間發呆,也得花一點點時間。

去的時候也許剛好遇上中國新年,所以有一些中式裝潢,而食物的種類蠻豐富,想喝酒或汽水等當然沒問題。石先生喜歡的是它位置在大落地玻璃旁,天氣好時往外看著實不錯。

個人最鐘意當然係成個 Lounge 以自閉位為主,點 Hea 都無需在乎別人眼光。



此文章刊載於石先生部落 ;本篇文章包含贊助內容,當您單擊產品鏈接時,我可能會獲得奬勵。

本網站文章部份內容由不同公司贊助提供,全部內容均屬個人意見及感受,並不代表任何公司之言論及立場。如需協助或希望獲得更多有關產品資訊, 請直接聯絡該品牌查詢或∕和尋求相關專業意見。如從而引起任何損失或法律糾紛,本人概不負責。