旅行紀事 【東京.錦系町】「真鯛らーめん 麺魚」- 魚味濃之淡湯豐富

【東京.錦系町】「真鯛らーめん 麺魚」- 魚味濃之淡湯豐富

-

「真鯛らーめん 麺魚」位置唔係市區,要食要等特登去到錦系町,想食魚湯拉麵嘅朋友好值得來。話明係魚麵,所以成個魚湯出色,唔算係清湯,也未係濃湯,兩者之間處理得好好。

麵食落唔似係一般嘅拉麵,睇其他人介紹話係北海道産小麥石臼挽,食落質感重啲,感覺幾吸湯味,但也唔會似香港食魚麵咁會散及口感散。肉方便幾有趣,佢地係少少半生熟咁一小堆,鐘意肉加麵一齊食嘅朋友好啱。


真鯛らーめん 麺魚
地點:〒130-0022 東京都墨田区江東橋2丁目8−8(Google Map
時間:11:00–21:00



此文章刊載於石先生部落 ;本篇文章包含贊助內容,當您單擊產品鏈接時,我可能會獲得奬勵。

本網站文章部份內容由不同公司贊助提供,全部內容均屬個人意見及感受,並不代表任何公司之言論及立場。如需協助或希望獲得更多有關產品資訊, 請直接聯絡該品牌查詢或∕和尋求相關專業意見。如從而引起任何損失或法律糾紛,本人概不負責。