當男主管在 LINE 裡發出一張「Angry Bird」照片後…


每個辦公室總有一啲奇事,今次就同大家分享一個來自台灣嘅辦公室奇事。

大家辦公室同事為左方便溝通,應該都會整返個 WhatsApp Group 有事聯絡下,扮勤力,而台灣嘅朋友都有咁做,但就係用更多 Sticker 嘅 LINE。

話說有間公司老闆為左與同事多多溝通開左個 LINE,平時同事都得閒講兩句以應乎老細,但點知係一個晚上大家都突然好驚訝!


 

一個放假嘅晚上,一位男部門主管突然係 LINE Group 入面 send 左一張自拍「小鳥」照,而且還是「Angry Bird」嘅狀態,一眾同事見到真係 R 哂頭。由於老細都係 LINE Group 入面,所以好多同事都有啲驚訝老細到底會點反應。

或者係該位男同事平時做的好事多,其他同事開始亂發 Sticker 上 LINE Group 試圖遮蓋成件事,結果一晚成千個 Sticker 出現,近乎炸爆 LINE Group。

 

放假後返工,這位男部門主管繼續正常返工,老細也都正常上班,似乎雙方都唔係好知有單咁嘅事,但點解男部門主管會發一張「Angry Bird」的照片 Group 呢?事後發現這位男部門主管是同性戀,當時應該是假期喝酒一時錯手發錯相…


張相最後點?當然至今都係該公司內流傳。






【此文章刊載於石先生部落;標題:當男主管在 LINE 裡發出一張「Angry Bird」照片後…;本篇文章為贊助內容;強制廣告:HisTrend.HK 給你不一樣的科技產品】