去旅行只可以帶一樣野,31.7% 的人竟然選擇它…

Browse By

ADS

講起去旅行,好多朋友都會做足準備,但如果你只可以拿一樣野去旅行,你會拿咩呢?

聽到呢到石先生第一時間覺得應該帶上網裝置或者電腦,但根據 TravelZoo 做的調查,竟然有 31.7% 嘅朋友係選擇帶手提電話充電器,即係點都要保住保電話先,又好似幾啱喎!

不過,睇番調查最好笑係有 0.9% 人竟然選擇帶自拍神器,睇來影相造假係大家心中都佔一個好重嘅比例。

 

image029

既然帶得手機,又帶埋手提電話充電器,咁大家應該都係當有得用手機上網,咁上網又用來做咩呢?今次答案比較正路,就係「找尋路線」,即把手機當地圖搵路,對於大部份的朋友來講又真係幾合理,始終外地人生路不熟,有 GPS 真係好方便。image032




【此文章刊載於石先生部落;標題:去旅行只可以帶一樣野,31.7% 的人竟然選擇它…;本篇文章為贊助內容;強制廣告:HisTrend.HK 給你不一樣的科技產品】