男人係鐘意車,特別係鐘意靚車及快車。因為鐘意刺激的感覺,鐘意超越別人的感覺。如果你唔明,你去睇一次 F1 就會明白為何男人如此鐘意車。

睇車引擎聲好重要,而如果你睇過 Formula 1 後,就唔會再睇得起 Formula 3,因為由速度、聲響等等都完全唔係同一回事。因此,有些人光從聲音就覺得 Formula E 不會成功也是合理的(最少今天不會成功)。SHELL1

言歸正傳,那天回家看到來了一箱 Shell 送來的東西有點意外,而打開以後就更是驚喜。因為這是一套 Shell V-Power X Ferrari Passion 的模型系列。是整套,可以自由配搭,自由擺放,實在是超棒的禮物。


換領方法不難,就是去 Shell 油站入 Shell V-Power Nitro+ 汽油,滿 HK$450 後再加 HK$45 就可以換購,而各種不同的模型都會在不同的換領時間,有心的朋友入油時多留意一下就可以,難度不大。

 

Shell 也同時做了一個 Instagram 15 秒影片比賽,只要加一 #ShellCarReview 就可以參賽,以創意和準確度評分,獲勝嘅朋友可以得到 HK$1,000 的 Shell V-Power Nitro+ 油券,別注版 Ferrari 競速賽車埸及 Ferrari 550 Maranello 和限量版 Shell V-Power 運輸車,詳情大家去 Shell 睇清楚,但明顯唔茌,快啲參加下啦~

SHELL6SHELL2SHELL3




【此文章刊載於石先生部落;標題:Shell X Ferrari 試模型車影片報告;本篇文章為贊助內容;強制廣告:HisTrend.HK 給你不一樣的科技產品】


Stone IP 目前是自由撰稿工作者 + 社群網站經營,曾經於 Engadget 中文版工作八年之久,職至高級編輯。文章撰寫以貼近生活為主,內容以科技網絡與旅遊紀錄較多。此博客瀏覽量已超越達到 1,300 萬。