高達迷不時會在 Facebook 上看到一個畫面,寫著「人類總要犯相同的錯誤」。人類總會經常犯錯,但作為高達迷的大家,看到高達的商品,肯定不會犯錯了吧!

香港吉野家最近推出儲印花換高達活動。由即日起每消費 HK$30 得印花一個、HK$60 得兩個,如此類推。集齊 4 或 8 個印花加錢就可以換購「高達」禮品,包括毛巾、保溫杯、腰包、旅行套裝及旅行袋。

飯點都要食,錢點都要駛,當然要駛得有意義一啲,高達迷,唔應該犯相同嘅錯!


 




3-DSC00265

今次吉野家真係算落本,左邊的保溫杯金屬感重,加上諾大個高達白底標誌!
右邊的袋仔相對差少少,略嫌花紋太多,但有彩色高達頭都唔錯。

1-DSC00268

下面個條係行李帶,用舊式畫風,綁落行李到真係唔捨得。

2-DSC00267

下面個高達頭,綁埋係行李真係好怕俾人偷,綁袋算了。


4-DSC00260

不過最正都係紅色個行李袋,暗花加右下角有個高達(對不起,渣古先啱),低調,呵呵!




【此文章刊載於石先生部落;標題:「吉野家儲印花」高達迷,唔好犯相同嘅錯誤!;本篇文章為贊助內容;強制廣告:HisTrend.HK 給你不一樣的科技產品】