HK01

Gillette 吉列最近搞了一個名為「KISS HIM OR NOT」的活動,找來三個型男展示不同 Style 的鬍鬚,分別係無鬚型男, 鬚根男孩同埋不羈鬚 Mate(啲名又改得幾生鬼!),問大家到底鐘意既係青靚白淨仔仔定還是羊咩鬚哥哥?

石先生已經率先睇哂 3 條片,片段中三位型男都對 「有鬚定冇鬚」 有不同睇法。其中不羈鬚 Mate 的論點則引起石先生興趣,佢話:「香港嘅男士一般都唔夠 MAN,俾唔到安全感女仔,我認為有鬚既先係真男人」。石先生倒想問問大家,如果一個男人無哂啲鬚,咁佢仲係唔係男人,難道男人唔男人係由鬚來決定的嗎?事實上,大家都知道石先生一向都係走青靚白淨小生路線,難道我又要試試留點鬚根來親身証實一下?

石先生心中其實永遠有幾個解不開既疑團: 究竟男人 man 唔 man 係咪由鬚來決定? 女人又其實鐘唔鐘意男人留鬚? 到底係 KISS 的時候被鬚拮又係一個咩嘅感覺呢?前兩個問題石先生真的很想知道答案,本人好希望 Gillette 這個 Kiss Him Or NOT 的活動可以幫忙俾少少啟發,而後者… 不如女士們來告訴我好了,我… 則不要自己測試… (汗)


不如大家睇完 Gillette Kiss Him Or NOT 的三位型男後,來告訴石先生究竟你又鐘唔鐘意有鬚的男人?






【此文章刊載於石先生部落;標題:Gillette KISS HIM OR NOT?有鬍鬚先係真男人?;本篇文章為贊助內容;強制廣告:HisTrend.HK 給你不一樣的科技產品】