image

今天晚上終於看了要大叫「回水」的變形金鋼4。即使看的是 2D,也得意找了轉賣平票的戲院觀看減低期望值,但此戲果然爛到絕頂。整套電影除了金屬打金屬外,沒有故事情節大鋼,前後犯駁之餘,唯一的看點就是不斷「打打打」。

人造變形金鋼講到好勁,但只係靠數量取勝,專偷雞的大佬開頭勁到抽筋,但後尾一勾就跌,連開槍火力都無埋。更正既係人造變形金鋼竟然係麥哥登轉世,但佢又只係但左一場交咁大把,後面直頭企係個山到就算,唔現身幫手?

當然啦!成套戲更正既係,無端端去轉北京生產線,再揸車落香港,唔知仲以為你係深圳,而所謂香港的幫手就係電梯入面個好打得的年青人?


OKAY,政治正確啲,中央政府全力支持香港,但佢收風慢到呢… 香港爛哂先收到風,先開始出戰機,只係來執手尾,還是來執雞?至於點國防部長係盤古大觀行出來,唔係中南海?梗係啦!國防部長都要玩樂嫁麻,佢又唔係解放軍。

兩個字:「回水」,Steaming 都嫌哂 Data.




【此文章刊載於石先生部落;標題:「變形金剛4:絕跡重生」(Transformers: Age of Extinction)- 兩個字:回水;本篇文章為贊助內容;強制廣告:HisTrend.HK 給你不一樣的科技產品】